söndag 5 december 2010

December och proppmätt och den bitande kylan


Sundsvall är vackert i sina juleljus. Storgatan är upplyst av enorma stjärnor, varenda byggnad pryds av ljusslingor och ur högtalare längs gågatan spelas julmusik. Som sprider stämning. Eller hjärntvättar, snarare. Men ganska trevligt är det i alla fall. Kylan, den isiga kylan, biter sig fast i öronen, kinderna, näsan, läpparna, låren. Men sedan kliver vi in på sportbaren. Äter kycklingbröst fylld med mozzarella och soltorkade tomater med strips och bearnaissås och sedan vit chokladcheesecake med jordgubbar, björnbär, grädde och vit chokladsås till magarna är så fulla att kroppen knappt orkar röra på sig. Sedan sjunger vi hemåt.

För kylan har tagit sig ner mot tjugo minusgrader och vi måste göra något för att hålla oss varma och tänka på något annat än kylan. Så vi sjunger om Leksand som vi fick se vinna, vi klappar händer, tjoar, stampar fötter, hoppar, dansar, allt för att hålla värmen.

Lillebror, svägerskan, två vänner och jag. Efter en mysig, glad och proppmätt kväll.

3 kommentarer:

Lina sa...

sv: jaa vi kollar varje dag! problemet är just att ingen av oss pluggar ännu så vi måste vänta på antagningsbeskeden. jag är rädd att allt kommer hinna försvinna. eftersom vi bor över 50 mil från sundsvall måste vi ha en lägenhet från januari, annars är det kört. usch vad jobbigt allt känns nu!

Johanna sa...

Gå in på Stubo så fort antagningsbeskeden kommit och ta vad som finns! Sedan kan ni ju kolla under hela terminen, framförallt till sommaren så lär en del lägenheter bli lediga igen. Det löser sig! Det är ju bostadsgaranti dessutom.

Camilla sa...

Vilken dag, kväll och ett minne för livet?! Himla mys.

Google Analytics Alternative