tisdag 20 september 2011

Siffror har aldrig varit min grej


Jag minns när jag läste matte A på gymnasiet och tyckte att allt var svårt. Jag förstod ingenting och tyckte att det var lite pinsamt eftersom alla andra säkert förstod. Men till slut vågade jag räcka upp handen och fråga. Säga jag förstår inte. Då tog sig min lärare tid och förklarade – så att jag förstod. Och plötsligt blev siffrorna lite mer begripliga och, hör och häpna, nästan lite roliga.

Ungefär samma känsla var det i dag när min starta eget-coach hjälpte mig att göra en likviditetsbudget. Plötsligt satt jag där och räknade på in- och utbetalningar, räknade ut moms – och förstod vad jag gjorde. För någon som är van vid att behöva prestera vad gäller research, intervjuer, text och bild var det väldigt skönt med lite matte. Väldigt konkret. Där finns rätt och fel. Att hålla på med siffror innebär att slippa väga ord och formuleringar och vara fantasifull. Det är bara att... räkna rätt. Visst är det väldigt lång väg till jag förstår allt, men jag gillar när det känns som att siffror visst är min grej.

1 kommentar:

lina sa...

sv: jämför man med JMK känns allt så himla mycket mer förankrat i arbetslivet och verkligheten, vilket gör att man får hopp om framtiden!

Google Analytics Alternative